Numana – Ancona

Located in a residential complex by the sea, this villa from the 1960s presented the need for a total renovation, while maintaining the existing layout. The large terrace overlooking the sea had to become the fulcrum of the house so that in addition to the use of new materials and the new steel railing, lighter and more “filtering”, the existing opening was enlarged, demolishing the side walls and positioning a gigantic sliding lift window, which makes the terrace and the living room a unique space. The house also had signs of humidity due to the use limited to the summer months, so work and materials suitable for insulating some walls were required and an air conditioning system was installed together with an automatic air exchange system, for the winter months. Bathrooms and kitchen have been redone using contemporary materials, fresh colors, new furnishings and modern lighting have literally transformed the house and the surrounding garden.